Hock Zoltán

Levelezési cím: 7630 Pécs, Barázda u. 9.

Telefon: +36/20 / 5797-246;  06 /72/786-808

Bírálói kategória: B

Email:  hozoli75@freemail.hu

Website:

Tenyésztett színváltozatok:

  • kék (bleu barré)
  • kékderes (bleu grison)
  • kékkovácsolt (bleu ecaille)
  • vörös fakó szalagos (rouge barré)
  • vöröskovácsolt (rouge ecaille)
  • fehér (blanc)

Tenyészegyedek száma: 14 pár

Kedves Tenyésztőtársaknak!

Nem kenyerem a szereplés,de praktikusnak tartom,hogy néhány mondatot említsek magamról! 1975-ben születtem és gyermekkorom óta közel állnak hozzám a galambok! Kilenc éves voltam, mikor a pécsi v-42-es egyesület tagja lettem, és aktívan részt vettem a helyi kiállítások szervezésében! Az idő múltával a tanulmányaim, majd később a foglalkozásom miatt, nem tudtam megfelelő módon a madarakkal foglalkozni! A kiállításokon az általam kedvelt fajtákon végbemenő változásokat, azonban mindig nyomon követtem! Aztán a sors,úgy hozta,hogy relatíve fiatalon inaktív lettem a munka területén, így újra lett időm a kedvenceimre!

A számomra tudatos tenyésztést, ettől az időtől számolom! A 90-es évek végétől csiszolgatom az állományom, hogy elsősorban számomra tetszetősek legyenek! Viszont,ha már vállalom a kiállításokon való részvételt fontosnak tartom, hogy egészségügyileg, esztétikailag és az adott fajta kívánalmaknak, mindig nívósan próbáljak megfelelni! A szívemnek kedves típusok a king és a mondain galambok, ezt a két fajtát tenyésztem nagy harmóniában egymás mellet már suhanc korom óta!
Bírálói vizsgát tettem elsőként a III. főcsoportból a king galambok miatt és 2008-ban az I/b csoportból, hogy a mondain galambokat is legyen módomban értékelni!

Tenyészetem alapjait Boós István kék szalagos-kék deres, Pintér József vörös kovácsolt, Nagy Ferenc kék szalagos-kék deres-kék kovácsolt galambjaiból gyúrtam össze, illetve jó néhány külföldről származó madárból! Kedvenceimmel való közös életem a 2008-as évben koronázódott meg, mikor elhagyva a szülői házat, családot alapítottam és Pécs-Újhegyre költöztem, ahol sikerült megépítenem számukra is, az általam megálmodott, megtervezett galambházakat!

Sok évi hezitálást követően a 2009-es dabasi kiállításon a közös bírálói munka után, Kürtösi Szabolcs és Zsákovics István, nagyon kedves és megtisztelő invitálására, végre rászántam magam a klub életbe való belépésre!
A mondain klub kiállatásait, 2000.év -óta látogatom és mondhatom, hogy sok kedves ismerőst és barátot kaptam e csapattól, amit remélek, hogy a jövőben még csak bővülni tud!
Tisztelettel kívánok minden galambszeretőnek, sikeres tenyésztést, jó eredményeket és mindenhez, nagyon jó egészséget!

Üdvözlettel : Hock Zoltán

Hock Zoltán képei

 Galambházam

 

Korábbi és 2013-as galambjaim

 

Powered by WordPress | Designed by: free WP themes | Thanks to hostgator coupon and Windows hosting